Het verhaal van de Zeester

“Op een dag liep ik op het strand. In de verte zag ik een klein jongetje dat zich iedere keer bukte, iets opraapte en in de zee wierp. Omdat ik stevig doorliep haalde ik na verloop van tijd dat jongetje in. Hij bukte zich weer, raapte een zeester op en gooide deze in de zee. Het strand was bezaaid met duizenden zeesterren. Als ze op het strand blijven liggen en niet meer in de zee terecht komen, gaan ze dood. Maar er was geen beginnen aan. Het strand was wel honderd kilometer lang en overal, zover je kon kijken, zag ik gestrande zeesterren. Ik werd nieuwsgierig naar het jongetje dat zich blijkbaar niets aantrok van het feit dat het er zoveel waren. En ik vroeg hem: 'Waarom doe je dit? Het strand is minstens honderd kilometer lang en er zijn duizenden zeesterren. Het maakt toch geen verschil of je er een paar teruggooit of niet?' Het jongetje keek me lang aan en zei: 'Maar voor deze ene maakt het verschil,' en hij liep verder en gaf weer een zeester terug aan de zee. En ik leerde die dag zoveel van dit jongetje. Hoe lang of hoe kort je ook leeft, hoe veel of hoe weinig je kunt doen, dat ene gebaar is van betekenis en verandert het leven van zoveel mensen. En met dit ene gebaar raakte dit jongetje onuitwisbaar in mijn bestaan.”

Rouwverwerking Breda 

Warme plek voor kinderen bij rouwverwerking nabij Breda


Het verlies van een dierbare heeft de nodige impact op het leven van kinderen. Ieder kind/ jongere verwerkt verdriet en pijn op een eigen, unieke wijze en maakt op die manier het rouwproces door. Ervaring leert dat ze hierbij best een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Bent u voor uw kind op zoek naar een warme, veilige plek voor rouwbegeleiding? Vanuit Breda en omgeving bent u bij praktijk De Zeester van Karin Spapens in Waalwijk aan het juiste adres.

Karin weet als geen ander waar ze het over heeft. Ze verloor zelf haar 11-jarige zoon Rob en verdiepte zich in het proces van afscheid, verlies en rouw. Daarbij voltooide zij met succes de studie 'Omgaan met Verlies Kinderen & Jongeren'. Tevens heeft Karin ervaring als A- verpleegkundige en als pedagogisch manager in de kinderopvang. Bij beide beroepen is ze eveneens geconfronteerd met verlies. Met die praktijkervaring begeleidt ze kinderen bij het rouwproces.

Rouwverwerking Breda? Verliesbegeleiding De Zeester!


In De Zeester vinden zowel kinderen, jongeren als hun ouders de juiste steun. Maar Karin verzorgt desgewenst ook verliesbegeleiding aan huis, op school of in de kinderopvang. Neem vrijblijvend contact op, dan kunt u met haar uw specifieke hulpvraag bespreken.

 

Heb je een vraag of opmerking?

Vul dan hier je gegevens in.

Karin Spapens

T
06 - 30 36 08 77
E
A
Woeringenlaan 35
5144 CH Waalwijk
verliesbegeleidingdezeester