Het verhaal van de Zeester

“Op een dag liep ik op het strand. In de verte zag ik een klein jongetje dat zich iedere keer bukte, iets opraapte en in de zee wierp. Omdat ik stevig doorliep haalde ik na verloop van tijd dat jongetje in. Hij bukte zich weer, raapte een zeester op en gooide deze in de zee. Het strand was bezaaid met duizenden zeesterren. Als ze op het strand blijven liggen en niet meer in de zee terecht komen, gaan ze dood. Maar er was geen beginnen aan. Het strand was wel honderd kilometer lang en overal, zover je kon kijken, zag ik gestrande zeesterren. Ik werd nieuwsgierig naar het jongetje dat zich blijkbaar niets aantrok van het feit dat het er zoveel waren. En ik vroeg hem: 'Waarom doe je dit? Het strand is minstens honderd kilometer lang en er zijn duizenden zeesterren. Het maakt toch geen verschil of je er een paar teruggooit of niet?' Het jongetje keek me lang aan en zei: 'Maar voor deze ene maakt het verschil,' en hij liep verder en gaf weer een zeester terug aan de zee. En ik leerde die dag zoveel van dit jongetje. Hoe lang of hoe kort je ook leeft, hoe veel of hoe weinig je kunt doen, dat ene gebaar is van betekenis en verandert het leven van zoveel mensen. En met dit ene gebaar raakte dit jongetje onuitwisbaar in mijn bestaan.”

Rouwverwerking Den Bosch 

Rouwverwerking nabij Den Bosch voor kinderen


Een verlies verandert heel veel in het leven van kinderen. Ieder kind verwerkt zijn verdriet en pijn op een eigen, unieke manier. Ook kinderen en jongeren maken een rouwproces door. Het kan dan fijn zijn om hierbij te worden geholpen. Maar waar ga je met je kind naartoe voor rouwbegeleiding? Den Bosch en omgeving kunnen hiervoor terecht in de praktijk De Zeester van Karin Spapens in Waalwijk.

Behalve na een overlijden geeft zij kinderen ook steun bij een scheiding of verlies van gezondheid. Er kunnen dan allerlei gevoelens en emoties naar boven komen zoals verdriet, boosheid, angst en schuldgevoel. Door op een creatieve manier samen bezig te zijn, biedt Karin aan kinderen ondersteuning en troost bij het uiten van hun emoties. Met knutselen, tekenen, verhalen, muziek en spel krijgen ze de extra aandacht die ze nodig hebben.

Rouwverwerking Den Bosch? Verliesbegeleiding De Zeester!


De Zeester biedt een warme en veilige plek voor kinderen, jongeren en hun ouders. Maar Karin kan desgewenst ook bij mensen thuis komen of op locatie, zoals een school of kinderopvang. Neem daarom gerust contact op met haar, dan kunt u uw specifieke wensen gezamenlijk bespreken.

 

Heb je een vraag of opmerking?

Vul dan hier je gegevens in.

Karin Spapens

T
06 - 30 36 08 77
E
A
Woeringenlaan 35
5144 CH Waalwijk
verliesbegeleidingdezeester