Het verhaal van de Zeester

“Op een dag liep ik op het strand. In de verte zag ik een klein jongetje dat zich iedere keer bukte, iets opraapte en in de zee wierp. Omdat ik stevig doorliep haalde ik na verloop van tijd dat jongetje in. Hij bukte zich weer, raapte een zeester op en gooide deze in de zee. Het strand was bezaaid met duizenden zeesterren. Als ze op het strand blijven liggen en niet meer in de zee terecht komen, gaan ze dood. Maar er was geen beginnen aan. Het strand was wel honderd kilometer lang en overal, zover je kon kijken, zag ik gestrande zeesterren. Ik werd nieuwsgierig naar het jongetje dat zich blijkbaar niets aantrok van het feit dat het er zoveel waren. En ik vroeg hem: 'Waarom doe je dit? Het strand is minstens honderd kilometer lang en er zijn duizenden zeesterren. Het maakt toch geen verschil of je er een paar teruggooit of niet?' Het jongetje keek me lang aan en zei: 'Maar voor deze ene maakt het verschil,' en hij liep verder en gaf weer een zeester terug aan de zee. En ik leerde die dag zoveel van dit jongetje. Hoe lang of hoe kort je ook leeft, hoe veel of hoe weinig je kunt doen, dat ene gebaar is van betekenis en verandert het leven van zoveel mensen. En met dit ene gebaar raakte dit jongetje onuitwisbaar in mijn bestaan.”

Rouwverwerking Eindhoven 

Rouwbegeleiding bij Eindhoven voor kinderen


In het leven van kinderen verandert heel veel bij een verlies. Pijn en verdriet verwerkt ieder kind op zijn eigen unieke manier. Ook kinderen en jongeren maken een rouwproces door en het kan erg fijn zijn om hierbij geholpen te worden. Mensen uit de omgeving van Eindhoven kunnen voor rouwverwerking terecht in de Praktijk De Zeester, van Karin Spapens in Waalwijk.

Karin is met recht een ervaringsdeskundige. Zelf verloor zij haar zoon Rob toen hij 11 jaar was. Ze heeft zich daarna verdiept in verlies, rouw en afscheid en rondde met succes de opleiding 'Omgaan met Verlies Kinderen & Jongeren' af. Ook als gediplomeerd A-verpleegkundige en bij haar werk in de kinderopvang heeft Karin te maken gehad met verlies. Ze heeft zelf ervaren dat het belangrijk is dat er wordt geluisterd naar ieders verhaal, aandacht is, eerlijke informatie wordt gegeven en dingen worden benoemd.

Rouwverwerking Eindhoven? Verliesbegeleiding De Zeester!


Verliesbegeleiding De Zeester staat u graag bij in het rouwproces van uw kind. Karin kan uw kinderen thuis, op school of in de kinderopvang bezoeken, maar u bent ook van harte welkom in de praktijk in Waalwijk. Deelname aan een lotgenotengroep (maximaal zes jongeren) behoort eveneens tot de mogelijkheden. Neem vandaag nog contact met haar op.

 

Heb je een vraag of opmerking?

Vul dan hier je gegevens in.

Karin Spapens

T
06 - 30 36 08 77
E
A
Woeringenlaan 35
5144 CH Waalwijk
verliesbegeleidingdezeester