Het verhaal van de Zeester

“Op een dag liep ik op het strand. In de verte zag ik een klein jongetje dat zich iedere keer bukte, iets opraapte en in de zee wierp. Omdat ik stevig doorliep haalde ik na verloop van tijd dat jongetje in. Hij bukte zich weer, raapte een zeester op en gooide deze in de zee. Het strand was bezaaid met duizenden zeesterren. Als ze op het strand blijven liggen en niet meer in de zee terecht komen, gaan ze dood. Maar er was geen beginnen aan. Het strand was wel honderd kilometer lang en overal, zover je kon kijken, zag ik gestrande zeesterren. Ik werd nieuwsgierig naar het jongetje dat zich blijkbaar niets aantrok van het feit dat het er zoveel waren. En ik vroeg hem: 'Waarom doe je dit? Het strand is minstens honderd kilometer lang en er zijn duizenden zeesterren. Het maakt toch geen verschil of je er een paar teruggooit of niet?' Het jongetje keek me lang aan en zei: 'Maar voor deze ene maakt het verschil,' en hij liep verder en gaf weer een zeester terug aan de zee. En ik leerde die dag zoveel van dit jongetje. Hoe lang of hoe kort je ook leeft, hoe veel of hoe weinig je kunt doen, dat ene gebaar is van betekenis en verandert het leven van zoveel mensen. En met dit ene gebaar raakte dit jongetje onuitwisbaar in mijn bestaan.”

Rouwverwerking Waalwijk 

Rouwverwerking in Waalwijk extra steun voor kinderen


In een gezin met jonge kinderen en/of jongeren die veel verdriet hebben door het verlies van een dierbaar persoon, is het niet altijd makkelijk om elkaar te troosten en tot steun te zijn. Ze verliezen meer dan degene die dood is. De sfeer in het gezin kan veranderen en allerlei vertrouwdheden vallen weg. Zoekt u professionele hulp voor uw kind of uw gezin bij de rouwbegeleiding? Waalwijk is de plaats waar Karin Spapens een hierin gespecialiseerde praktijk heeft gevestigd: De Zeester.

Behalve door een overlijden kan verlies ook ontstaan door een scheiding, of bijvoorbeeld door verlies van gezondheid. Alle hebben ze tot gevolg dat emoties als verdriet, boosheid, angst en schuldgevoel de overhand kunnen krijgen. Door hier met de kinderen op een creatieve manier mee om te gaan, helpt Karin hen bij het uiten van hun gevoelens. Knutselen, tekenen, verhalen, muziek en spel spelen hierbij een belangrijke rol.


Rouwverwerking Waalwijk? Verliesbegeleiding De Zeester!


Laat verliesbegeleiding De Zeester u bijstaan in het rouwproces van uw kind. U kunt hiervoor naar de praktijk in Waalwijk komen, maar Karin kan kinderen ook thuis, op school of in de kinderopvang begeleiden. Deelname aan een lotgenotengroep (maximaal zes jongeren) behoort eveneens tot de mogelijkheden. Neem vandaag nog contact met haar op.

 

Heb je een vraag of opmerking?

Vul dan hier je gegevens in.

Karin Spapens

T
06 - 30 36 08 77
E
A
Woeringenlaan 35
5144 CH Waalwijk
verliesbegeleidingdezeester