Het verhaal van de Zeester

“Op een dag liep ik op het strand. In de verte zag ik een klein jongetje dat zich iedere keer bukte, iets opraapte en in de zee wierp. Omdat ik stevig doorliep haalde ik na verloop van tijd dat jongetje in. Hij bukte zich weer, raapte een zeester op en gooide deze in de zee. Het strand was bezaaid met duizenden zeesterren. Als ze op het strand blijven liggen en niet meer in de zee terecht komen, gaan ze dood. Maar er was geen beginnen aan. Het strand was wel honderd kilometer lang en overal, zover je kon kijken, zag ik gestrande zeesterren. Ik werd nieuwsgierig naar het jongetje dat zich blijkbaar niets aantrok van het feit dat het er zoveel waren. En ik vroeg hem: 'Waarom doe je dit? Het strand is minstens honderd kilometer lang en er zijn duizenden zeesterren. Het maakt toch geen verschil of je er een paar teruggooit of niet?' Het jongetje keek me lang aan en zei: 'Maar voor deze ene maakt het verschil,' en hij liep verder en gaf weer een zeester terug aan de zee. En ik leerde die dag zoveel van dit jongetje. Hoe lang of hoe kort je ook leeft, hoe veel of hoe weinig je kunt doen, dat ene gebaar is van betekenis en verandert het leven van zoveel mensen. En met dit ene gebaar raakte dit jongetje onuitwisbaar in mijn bestaan.”

Rouwverwerking Tilburg 

Rouwbegeleiding Tilburg voor kinderen? Praktijk De Zeester!


Bent u op zoek naar een plek waar uw kind de benodigde begeleiding krijgt bij het rouwproces? Voor rouwverwerking in Tilburg en omstreken kunt u daarvoor terecht bij De Zeester, praktijk voor verliesbegeleiding in Waalwijk. Kinderen rouwen ook, hoe klein ze ook zijn en worden geconfronteerd met allerlei emoties. Karin Spapens van De Zeester helpt ze bij het leren omgaan met verdriet, boosheid, angst en schuldgevoel.

Mede door haar persoonlijke verlieservaring heeft zij een enorme kennis en kunde opgebouwd op dit gebied. Karin weet hoe belangrijk het is dat de signalen, die kinderen na een verlies afgeven, serieus worden genomen. Ze ondersteunt kinderen en jongeren op creatieve wijze bij het uiten van verdrietige, boze of moeilijke ervaringen. Hiervoor worden werkvormen gebruikt als knutselen, tekenen, verhalen, muziek en spel. Naast individuele begeleiding van kinderen biedt De Zeester eveneens steun in het gezin, op school en in de kinderopvang.

Ook lotgenotengroep bij rouwverwerking nabij Tilburg


Soms kan het fijn zijn om je verdriet te delen met anderen die min of meer hetzelfde hebben meegemaakt. Speciaal voor deze kinderen is er een lotgenotengroep in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar en van 13 tot en met 17 jaar. Informeer via het contactformulier vrijblijvend naar de mogelijkheden.

 

Heb je een vraag of opmerking?

Vul dan hier je gegevens in.

Karin Spapens

T
06 - 30 36 08 77
E
A
Woeringenlaan 35
5144 CH Waalwijk
verliesbegeleidingdezeester